Med et webhotel til WordPress er du hurtigt i gang med at lave en professionel hjemmeside. Hvad enten du er i gang med at starte en blog, skal bruge en hjemmeside til din lokale sportsklub eller til din virksomhed. Klik på en af nedenstående links for at se flere informationer omkring dit næste webhotel.
WordPress er et af verdens aller største CMS. Det er et af de mest populære værktøjer til at arbejde med hjemmesider.
Webhotel til en wordpress til blog
WordPress er oprindeligt designet til at være en platform for blogging. Der er ikke forskel i et webhotel om det er til en hjemmeside eller til en blog. Webhotellet skal blot kunne understøtte en WordPress installation. Det kan de fleste webhoteller. Med en blog i WordPress kan du hurtigt komme ud over kanten med dit budskab.
Hvad enten du har en lille blog for dig selv og vennerne eller du driver en kommerciel blog for en virksomhed. Den rigtige hosting er typisk det fundament der skal til for at starte en god blog.
Webhotel til en WordPress hjemmeside
Webhotellet til en WordPress blog er typisk det samme som det webhotel man bruger til en almindelig WordPress blog. Det er samme type hosting som til alle de andre. Det eneste der måske adskiller det er at man sikrer sig med bedre backups og måske mere plads på harddisken, hvis man har mange billeder eller videoer man skal hoste.
Et WordPress webhotel kommer i mange forskellige størrelser. Fælles for dem alle er at de understøtter både PHP og MySQL, da det er de teknologier som skal til for at kunne køre en WordPress installation.
Installation af WordPress på dit webhotel
WordPress er et gratis værktøj til at have sin hjemmeside i, det er nemt at bruge, men det kræver at det først skal installeres på hjemmesiden. At installere det er nemt, de fleste steder har det de kalder “et-kliks-installation”, hvor selve webhotellet installerer WordPress med et enkelt klik.
Det er uden tvivl den nemmeste måde at installere en WordPress på, da man så ikke skal vide noget omkring installationen og hvordan det skal gøres. Man skal ikke engang vide noget omkring databasen og FTP koderne for at installere det. Det hele sker automatisk og man skal blot udfylde en formular og trykke på en knap, så er der styr på det hele
Hvilket tema til WordPress skal man vælge
Noget af det man skal kigge sig om efter til sin WordPress side, når man får siden op at køre er at installere et nyt tema. Alt layout på en WordPress hjemmeside sker gennem et tema. Der findes en masse gratis temaer, hvor man med et enkelt tryk på en knap kan installere et tema og hurtigt komme i gang med at designe en hjemmeside.
Der findes overordnet set to typer af temaer, dem man betaler for og så er der dem, man ikke betaler for. Det er klart at man mange gange vil få mere kvalitet ud af de betalte temaer, de kan mange gange indeholde flere features i de betalte temaer, end dem som er gratis. Dermed er det ikke sagt at man ikke kan lave en god side ud af de gratis temaer, der findes mange hjemmesider som bygger på gratis temaer. Nogle af de store, betalte temaer har visuel understøttelse af designet, det vil sige at man ikke behøver en designer eller en grafiker for at sætte hjemmesiden op. Man kan nemt lave flere kolonner, sætte billeder ind og lave pæne overskrifter uden at skulle kode noget.
WordPress og plugins
Når man så har temaet installeret, så skal der mange gange installeres en række plugins til siden. Et plugin til WordPress er en mindre udvidelse til den funktion som hjemmesiden skal have. Det kan være funktionel udvidelse som fx. kontaktformularer, webshop, nyhedsbreve osv. det har mange gange ikke noget med selve layout at gøre, men derimod noget med ekstra funktionalitet at gøre.
Plugins findes ligeledes i en betalt og ikke betalt version. Der findes mange forskellige plugins og det er den nemme måde at udvide funktionaliteten på ens hjemmeside.
WordPress og sikkerhed
WordPress er verdens største CMS, det har både fordele og ulemper. Det gode ved det, er at der er mange udviklere over hele verden som nemt kan udvikle til siden.
Noget af det der så til gengæld er skidt ved det, er at WordPress er et yndet mål for hackere og for virus (ja, WordPress kan godt få virus). Når man så har selve WordPress, temaer og plugins, der kan lave åbne huller som andre virusser kan udnytte, så kræver det at man er lidt på forkant med det hele.
Som det første, når man har en hjemmeside i WordPress skal man installere ekstra backup, således at hvis uheldet skulle være ude så har man altid en backup. Man skal også med det samme installere en virusscanner, som mange gange både scanner for virus men også laver nogle ekstra sikkerhedsforanstaltninger for at siden ikke skal blive inficeret.
Noget af det, man skal huske er at holde det hele opdateret. Det betyder at man mindst en gang om måneden skal lave en sikkerhedsbackup, man skal holde siden opdateret (der kommer nye versioner hele tiden) og man skal være på forkant med backups osv.)
Der er flere virksomheder som tilbyder at gøre dette på abonnementsbasis til fornuftige priser, hvis man ikke selv vil stå for arbejdet.